Juridice AI este o inteligență artificială pusă în slujba profesioniștilor dreptului, o resursă care vine în sprijinul celor care se documentează pentru redactarea documentelor, întocmirea referatelor, notelor de studiu și chiar pentru realizarea de articole juridice de analiză.
Juridice AI este o aplicație realizată pentru JURIDICE.ro de către Dialog AI, o companie românească specializată în dezvoltarea de soluții tehnice destinate interacțiunii cu inteligențele artificiale. Operarea aplicației este realizată de Dialog AI, pentru comunitatea JURIDICE.ro. Pentru detalii, consultați condițiile de utilizare și politica de protecție a datelor cu caracter personal.
Juridice AI asigură acces rapid și fiabil la informații juridice, fiind un instrument esențial pentru profesioniști, întrucât utilizează informații publice surse deschise, pentru a oferi răspunsuri precise și actualizate. Inteligența artificială pe care v-o punem la dispoziție nu este antrenată direct pe conținutul website-urilor, ci analizează informațiile disponibile și oferă răspunsurile în timp real.
Cele mai multe și mai importante informații se regăsesc pe JURIDICE.ro, care este un proiect al Societății de Științe Juridice ajuns la maturitate (21 de ani: 2003-2024). Zilnic pe JURIDICE.ro sunt publicate peste 50 de titluri, adică mai multe decât în cazul majorității agențiilor de presă și publicațiilor. Însă caută informații într-un mare număr de surse oficiale, Pentru lista surselor click aici.
Spre deosebire de inteligențele artificiale generaliste, Juridice AI indică de fiecare dată sursa răspunsului. Așadar, atunci când doriți să indicați într-un act avocațial, hotărâre judecătorească sau referat studențesc, în orice document, sursa de informare pe care ați utilizat-o, puteți să citați într-o notă de subsol direct sursa primară a informației, nu veți cita ChatGPT.
Juridice AI oferă acces flexibil la informații juridice de încredere. Vă punem la dispoziție două versiuni: versiunea demonstrativă, în mod gratuit, și versiunea profesională, care costă 100 RON. Iată principalele deosebiri:
Versiunea gratuită permite orice întrebare, dar cu un număr restrâns de căutări sau întrebări, 7 în fiecare zi. Este ideală pentru cei care doresc să testeze platforma înainte de a-și face abonament, precum și pentru studenți, care doresc să se documenteze pentru referate.
Versiunea plătită oferă acces nelimitat la toate funcțiile Juridice AI. Avantajul major este lipsa oricăror limitări. În timp ce alte platforme, internaționale, impun restricții zilnice sau lunare chiar și pentru abonamentele plătite, Juridice AI îți oferă libertatea de a-l folosi cât dorești, fără nicio limitare (versiunea plătită permite 3600 căutări/zi, ceea ce pentru utilizator uman înseamnă în realitate nelimitat – am introdus limitarea tehnică a numărului de căutări pentru a descuraja roboții). Costurile sunt foarte accesibile: 100 lei/lună sau abonament anual, cu două luni gratuit.
Astfel, indiferent de varianta aleasă, Juridice AI asigură acces rapid și fiabil la informații juridice, fiind un instrument foarte util pentru profesioniștii dreptului din orice profesie, dar și pentru studenții la drept.
Juridice AI are o funcționalitate mult mai bine definită și focusată decât o inteligență artificială generalistă (precum ChatGPT, de exemplu).
Asistentul generalist poate gestiona o varietate de sarcini, dar fără a excela într-un domeniu anume. Deși este capabil să răspundă la o gamă largă de întrebări, nu se specializează pe un domeniu specific și se bazează pe o căutare pe întregul internet, fără un proces de validare a informațiilor găsite. Juridice AI, pe de altă parte, este conceput exclusiv pentru domeniul juridic din România, nu încearcă să rezolve o multitudine de probleme generale, ci se concentrează pe găsirea și livrarea celor mai relevante și corecte informații juridice, din surse selectate cu grijă.
Juridice AI își extrage informațiile dintr-o bază de date extinsă, care include în principal JURIDICE.ro, precum și alte site-uri juridice de încredere din România. Acest lucru îi permite să ofere răspunsuri precise, actualizate și relevante pentru practicienii de drept, în timp ce un asistent generalist (cum este, de exemplu, ChatGPT) caută pe întregul internet, unde informațiile pot fi inexacte sau nevalidate.
Una dintre marile diferențe între cele două instrumente este procesul de validare. În timp ce asistentul generalist nu are un sistem specific pentru a verifica corectitudinea surselor, Juridice AI se bazează pe surse juridice solide, oficiale, aprobate de profesioniști. Această calitate stă la baza corectitudinii răspunsurilor oferite de Juridice AI.
Calitatea răspunsurilor date de Juridice AI este dată și de faptul că inteligența artificială pe care am construit-o pentru comunitatea juridică folosește, în medie, 8 rezultate de căutare (în comparație cu 1-4 rezultate folosite de ChatGPT, de exemplu). Această abordare crește semnificativ precizia și fiabilitatea răspunsurilor oferite, minimizând erorile.
Fiind creat pentru profesioniștii dreptului de către profesioniști ai dreptului cu experiență, membri ai echipei JURIDICE.ro, Juridice AI a fost dezvoltat având în minte nevoile specifice ale practicienilor din România. Acest lucru asigură o dezvoltare continuă a produsului. Noi credem că Juridice AI este un instrument esențial pentru cei care caută rapiditate, acuratețe și încredere în informațiile juridice.